Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Valtuustossa kaavoja ja purkutakaus

Valtuusto_4509.jpg
Luottamusmiespaikkojaan karsivan Teemu Hirvosen (sd.) tilalle sosialidemokraattisen valtuusto­ryhmän vetäjäksi valittu Karoliina Helander sai Hirvoselta Kustavin kuivamustekynän. – Tämä kynä muistuttaa sinua siitä, ettet ole ryhmän vetäjänä silmään k.....

Savonlinnan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantai-iltana hyväksyttiin useita kaavoja. Talvisalon urheilualueen kaava hyväksyttiin vasta äänestyksen jälkeen, kun vasemmistoryhmän Esa Valkonen olisi halunnut, että kaavaan merkitty kuplahalli rakennetaan nykyisen tekonurmikentän päälle, eikä sen viereen. Valkosen mielestä tekonurmikentän lämmittäminen on todettu liian kalliiksi, joten sen talvikäyttö on jäänyt vähäiseksi.

Sitä vastoin Vuohimäen omakotikaava sekä Putikon ja Pääskylahden teollisuusalueen asemakaavat hyväksyttiin äänestyksittä. Valtuutettu Jarkko Wuorinen käytti kuitenkin puheenvuoron, jossa hän piti Vuohimäen entiselle leirintäalueelle hyväksyttyjen, lähes sadan omakotitontin määrää ylimitoitettuna.

– En usko, että tonttien myynnillä saadaan koskaan takaisin kaavoitus- ja kunnallistekniikan rakentamisesta aiheutuvat kulut, Wuorinen epäili.

Toinen äänestys käytiin Savonlinnan Vuokratalot Oy:lle myönnetystä takauksesta. Vuokratalot ottaa 880 000 euroa lainaa voidakseen purkaa 84 vuokra-asuntoa. Perussuomalaisten Seppo Kosonen olisi halunnut, että purkaminen tehdään laskusuhdanteen aikana, jolloin rakennusmiehillä on pula töistä.

– Jopa Savonlinnassa on nyt rakennusalalla töitä, joten purkaminen tulisi kalliiksi, Kosonen perusteli ja sai taakseen äänestyksessä ainoastaan ryhmän kahden muun valtuutetun tuen.

Kaupunginjohtaja Janne Laine toi valtuutetuille julki syvän huolensa viime vuoden sosiaali- ja terveysmenojen yhdeksän miljoonan euron ylityksestä. Laine oli sitä mieltä, että kaupunki ajautuu taloudelliseen kriisiin, ellei Sosteri saa menoja tänä vuonna kuriin.

Sosteri antoi tänään keskiviikkona selvityksen siitä, olivatko viime vuoden ylityksen syyt kertaluonteisia ja kuinka tänä vuonna vältytään vastaavanlaisilta ylityksiltä.

– Olemme joutuneet vakavaan tilanteeseen Sosterin kanssa, vaikka kaupungin menokuuri on muuten pitänyt hyvin, Laine maalaili talouden uhkakuvia valtuutetuille.

Kaupunginvaltuusto myönsi eron Teemu Hirvoselle (sd.) kaupunginhallituksen jäsenyydestä ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajan tehtävästä. Hallitukseen nousee Hirvosen tilalle Olli-Pekka Kristiansson (sd.) ja 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Eija Stenberg. Hirvonen on aloittanut työt Helsingissä Palkansaajasäätiön toimitusjohtajana.

Ennen kokouksen alkua rakennusinsinööri Jorma Mattiselle luovutettiin tasavallan presidentin myöntämä Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristi. Hallintosihteeri Seija Hytöselle ja kaupunginvaltuutettu Esa Valkoselle luovutettiin Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ensimmäisen luokan mitali kultaristein.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta