Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Yhdistysten kevättori lauantaina

Järvisalo IMG_5149.jpg
Erja Järvisalo Savonlinnan Seudun Kolomosesta kantaa vastuun siitä, että yhdistysten toritapahtuma menee tulevana lauantaina suunnitelmien mukaan.

Perinteinen savonlinnalaisten yhdistysten kevättoritapahtuma järjestetään jälleen tulevana lauantaina 19. toukokuuta kello 9–14. Tapahtuman järjestelyvastuun kantaa Erja Järvisalo Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:stä.

Mukaan tapahtumaan on ilmoittautunut kolmisenkymmentä eri alojen toimijaa. Järvisalo kertoo, että tänä vuonna torilla nähdään myös toimintaa kahdessa isossa teltassa. Toisessa teltassa nähdään Savonlinnan seudun mielenterveysseuran tempaus Mental Health Art Week, joka on osa mielenterveyden valtakunnallista teemaviikkoa.

Teltassa tuodaan esille monikulttuurisuutta, kulttuurillisten tekijöiden merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ja mielenterveydelle. Toinen teltta on niin sanottu pöhinäteltta, jossa on esillä Asukasloikka-hankkeen mahdollistamia erilaisia osallisuushankkeita.

Teltassa on myös Suomi-Venäjä-seuran ja Linnalan yhteistyössä rakentama kansainvälinen kohtaamispaikka, jossa myös kuoro esiintyy. Savonlinnan Burman pakolaiset pystyttävät ruokapisteen, jossa valmistavat omia herkkuruokiaan kaikkien nautittavaksi. Erja Järvisalo haastattelee ihmisiä muun muassa monikulttuurisuudesta.

– Yhdistykset voivat itse pitää omia tietoiskujaan ihan vapaasti, Järvisalo muistuttaa.

Torilla nähdään myös yhdistyksiä, joilla on parasta aikaa meneillään juhlavuosi. Moottoripyöräkerho Pinnan kiristäjät tuovat esimerkiksi juhlanvuotensa kunniaksi näytille vanhoja moottoripyöriä. Myös Savonlinnan seudun invalidit esittelevät omaa toimintaansa.

Burmalaisten lisäksi torilta löytyy muitakin ruokapisteitä ja tapahtuma ei olisi mikään oikea tapahtuma ellei siinä järjestettäisi arpajaisia.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta